EAE Şirketler Grubu; elektrik sektöründeki yolculuğuna, 1973 yılında kurmuş olduğu EAE Elektrik ile başlamıştır. Kurulduğu ilk günden bu yana hızla büyüyen EAE, 1983 yılında EAE Aydınlatma, 1996 yılında EAE Makina, 2004'te EAE Elektroteknik ve 2009'da EAE Teknoloji şirketini bünyesine dahil ederek, üretimini ve faaliyet gösterdiği alanları giderek genişletmiştir. İtalya Milano'da ürünlerinin satış ve pazarlaması için 2007 yılında EAE İtalya, 2019 yılında EAE Almanya, 2019 yılında EAE Avustralya, 2020 yılında EAE Amerika, 2022 yılında EAE Fransa ve Dubai'de EAE Gulf şirketlerini kurarak global faaliyetlerine hız kazandırmıştır.
Üretim faaliyetlerini ISO 9001 Kalite Yönetim, ISO 14001 Çevre Yönetim, ISO 14064-1 Sera Gazları Yönetim Sistemi, ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetimi, ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetimi, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi ve ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Standartlarına uygun şekilde sürdürmektedir. Üretmiş olduğu elektrik ürünlerinin dünya standartlarına uygunluğu, DEKRA ve CESI laboratuvarları tarafından yapılan testler sonucunda belgelenmiştir. Bunların yanında yenilikçi bakış açısını 30'un üzerinde patent, 300'ün üzerinde marka ve 100'ün üzerinde endüstriyel tasarım tescilleri ile desteklemektedir. Kuruluş 1973 280.000 m² kapalı alan 5 fabrika
FANUC, CNC kontrol sistemleri, robotlar, Robodrill (İşleme Merkezi), Robocut (Tel Erozyon), Roboshot (Plastik Enjeksiyon) gibi üretim makineleri için fabrika otomasyonunda dünya liderliğini üstleniyor.
1956'dan beri Japonya’nın Yamanaka Gölü yakınındaki Fuji Dağı eteğinde 1,7 milyon metrekarelik fabrikasında, otomasyon endüstrisi için; CNC kontrolör, robot ve makinelerin geliştirilmesine öncülük ediyor. Dünya çapındaki 271 iştiraki ve 8.200'den fazla çalışanıyla hizmet veren FANUC, müşterilerine satış, servis, teknik destek, Ar-Ge ve müşteri hizmetleri alanlarında yüksek kalitede hizmet sunuyor. Geleceğin fabrikasını yaratma hedefiyle dünya endüstrisi için nesnelerin endüstriyel internetini (IndustrialIoT-IIoT) tasarlayan ilk firmalardan olan FANUC, geliştirdiği FIELD (FANUC IntelligentEdge Link and Drive) uygulaması ve robotları gerçek zamanlı izleme teknolojisi ‘Zero Down Time (ZDT)’ ile fabrika otomasyonuna yön veriyor.
Ford Otosan (Ford Otomotiv Sanayi A.Ş.), Ford Motor Company* (%41) ve Koç Holding’in (%41) eşit oranda hisse sahibi oldukları halka açık (%18) bir şirkettir. 2004 yılından bu yana, Türkiye’nin en fazla ihracat yapan ilk 3 şirketi arasında yer alan Ford Otosan, son 11 yıldır otomotiv sektörü ihracat şampiyonu ve son 7 yıldır Türkiye ihracat şampiyonu olma başarısını göstermektedir. 2022 yılında Türkiye'den 5 kıtada 94 ülkeye 6,2 milyar dolar tutarında araç ve yedek parça ihracatı yapılmıştır. Kocaeli’deki Gölcük ve Yeniköy Fabrikaları, Eskişehir’deki Eskişehir Fabrikası, İstanbul’daki Sancaktepe Ar-Ge Merkezi ve Yedek Parça Deposu, Romanya’daki Craiova Fabrikası ile 4 ana merkezde faaliyet gösteren Ford Otosan, 20.000’den fazla kişiye istihdam sağlamaktadır. Ford Otosan, Borsa İstanbul’daki en değerli otomotiv şirketidir. 1688 Ar-Ge çalışanı ile mühendislik ihracatı gerçekleştiren Ford Otosan, Türk otomotiv sektörünün en büyük Ar-Ge organizasyonuna sahiptir. Ford’un ağır ticari araçlarının, ilgili dizel motorlarının ve motor sistemlerinin küresel mühendislik merkezi, Ford’un hafif ticari araç tasarım ve mühendisliğinin destek merkezi konumundadır. Ford Otosan komple bir aracı, motoru da dahil olmak üzere, tüm süreçleriyle tasarlamak, geliştirmek ve test etmek için gerekli tüm birikim, yetenek ve altyapıya sahiptir. 1959’da kurulan Ford Otosan, 2022 yılı itibarıyla 721 bin 700 araç, 436 bin 500 adet motor ve 140 bin adet aktarma organı üretim kapasitesi sayesinde Ford Avrupa’nın en büyük ticari araç üretim merkezi konumundadır. Kocaeli ve Eskişehir Fabrikaları, Ford fabrikaları arasındaki değerlendirmelerde Ford’un ‘En İyi Araç Üretim Merkezleri’ arasında gösterilmektedir. Eskişehir Fabrikası Türkiye’de araç, dizel motor ve güç aktarma organlarını aynı merkezde üretebilen tek fabrikadır. Bayileri ile kökleri çok eskilere dayanan bir iş ortaklığı ilişkisine sahip olan Ford Otosan, Türkiye’nin dört bir yanında, bu ortaklığı benimsemiş ve buna değer katan güçlü isimlerle temsil edilmektedir. Yine Türkiye’nin dört bir yanında uzman yetkili servisler aracılığı ile bakım, onarım ve servis hizmetleri sağlamaktadır. Ford Otosan, Ford Trucks iş birimi ile yurtdışında da distribütörlük ve bayilikler atamakta, bayilikleri aracılığıyla servis ve yedek parça hizmeti vermektedir.
Toplumsal sorumluluklar konusundaki duyarlılığıyla da öne çıkan Ford Otosan, ülkemizin ekonomik gelişimine ve uluslararası ölçekte rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlarken; kurumsal vatandaşlık anlayışı ve ‘Gelecek Şimdi’ vizyonu doğrultusunda Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na ulaşma yolunda eğitim, sağlık, kültür-sanat ve spor gibi birçok alanda sosyal sorumluluk çalışmaları yürütmektedir. Bu amaç doğrultusunda faaliyet bölgelerinde okullar yaptırarak, meslek okullarına laboratuvarlar kurarak, ekipman ve burs sağlayarak eğitim kalitesinin yükselmesine katkıda bulunmaktadır. 2019 yılında, Ford Otosan, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları arasında yer alan Nitelikli Eğitim, Eşitsizliklerin Azaltılması ve Hedefler İçin Ortaklıklar hedefleri doğrultusunda ulusal çapta özellikle yeni teknolojilere erişimi olmayan çocuklara sensörler, kodlama, yapay zekâ gibi teknolojileri kullanarak sorun çözme becerisi kazandırmayı hedefleyen “Hayaller Bilgi İster” projesini başlatmıştır. “İş’te Eşitlik” anlayışı ile 2013 yılından bu yana toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık çalışmaları yürüten Ford Otosan, Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi'nde 2021 yılından bu yana Türkiye’den yer alan tek otomotiv şirketi olarak üç yıldır performansını artırarak listeye girmeye devam etmektedir. Toplumsal cinsiyet eşitliği taahhütleri doğrultusunda, başta eğitim ve istihdam olmak üzere, STEM alanında kadınların gelişimi için çalışmalar yürütmektedir.
Stäubli, dört divizyonuyla küresel bir endüstriyel ve mekatronik çözüm sağlayıcısıdır: Elektrik Konnektörleri, Akışkan Konnektörleri, Robotik ve Tekstil. Farklı endüstri sektörlerindeki müşterilerimizin verimliliklerini artırmalarını sağlıyoruz. 1892’de Zürih’in Horgen şehrinde küçük bir atölye olarak kurulan Stäubli, günümüzde Pfäffikon, İsviçre’deki genel merkezden yönetilen, dört kıtada, 29 ülkede, 5.700’ü aşkın çalışanıyla faaliyet gösteren uluslararası bir gruptur.
Stäubli, farklılaşmaya ve yüksek potansiyele sahip alanlarda gelişmeye odaklanır. Operasyonel alanda mükemmellik ve stratejik yatırımlara odaklanma, Stäubli’nin belirlenmiş pazar ve iş kollarında büyümesini ve lider konumda olmasını sağlar. Yenilik ve sürdürülebilirlik, Stäubli’nin DNA’sının bileşenleridir: Yüksek kaliteli endüstriyel ve yenilikçi mekatronik çözümlerin yanı sıra müşterisine yakınlığı, başarı faktörü olarak kalır. Tutku ve aile ruhu, Stäubli’yi eşsiz kılıyor. Çalışanlarımız fark yaratıyor, bu nedenle sürekli olarak onların gelişimine yatırım yapıyoruz. Kalite ve güvenilirlik, 1892’den beri Stäubli’yi yönlendiren etkenlerdir. Uzun süreli iş faaliyetleri ve bağımsızlık, Stäubli'nin başarısında rol oynayan önemli faktörlerdir.